Skip to main content
IronForce

Make Motorschpocht great again!

Saaie en voorspelbare designs van de racewagens, in de verschillende touringwagenklassen, zijn Jan-Erik Slooten en Dirk Mansfeld al lang een doorn in het oog. Zo is in 2010 het idee geboren om de onderneming RING POLICE te starten en twee jaar later is de onderneming echt opgericht. Vanaf dat moment werden raceauto’s in het karakteristieke Amerikaanse politie-design een integraal onderdeel van de Duitse autosport en het RING POLICE-team nam voor het eerst deel aan de Porsche Sports Cup.

In 2018 werd het IronForce Racing project gelanceerd om de motorsportbeleving dichter bij de fans te brengen en de toeschouwers te inspireren. Professionaliteit, nabijheid en plezier in de motorsport staan bij dit project hoog in het vaandel. Dit jaar neemt het team al deel aan de Porsche Sports Cup, de GT Masters en de 24-uursrace op de Nürburgring. Daar kunnen alle motorsportliefhebbers het team direct op het circuit ontmoeten en een kijkje achter de schermen nemen. Trouw aan het motto van het team: MAKE MOTORSCHPOCHT GREAT AGAIN!

Iron Force

De UFO – #MakeMotorschpochtgreateagan

Net op tijd voor het seizoen 2019 start Team IronForce met een nieuwe supersportwagen, de Ufo 2.0.
De Porsche 911 GT3 R overtuigt niet alleen door zijn imposante uiterlijk, maar ook door zijn prestaties. Vergeleken met de UFO 1.0 zijn de prestaties opnieuw met 50 pk verhoogd en daarmee heeft de GT3 R 550 pk. Ook aan de carrosserie werden enkele werkzaamheden uitgevoerd, onder andere in de vorm van een verbrede constructie van aluminium en staal, met polycarbonaat ramen. Daarnaast werden ook het chassis en de remmen van de Porsche aangepast. De 911 heeft nu twee afzonderlijke remcircuits voor de voor- en achteras en is daarom goed uitgerust om in 2019 direct voorin te rijden.

Motorsport Arena Oschersleben

Oschersleben, Duitsland
26.-28.04.2019

Autodrom Most

Most, Tsjechië
17.-19.05.2019

Red Bull Ring

Spielberg, Oostenrijk
07.-09.06.2019

Circuit Zandvoort

Zandvoort, Nederland
09.-11.08.2019

Nürburgring

Nürburg, Duitsland
16.-18.08.2019

Hockenheimring

Hockenheim, Duitsland
13.-15.09.2019

Sachsenring

Hohenstein-Ernstthal, Duitsland
27.-29.09.2019

Limited Edition

Onze Iron Force-collectie

Hier ga je naar onze Shop »

Iron Force

LUCAS LUHR

Lucas Luhr is al van jongs af aan enthousiast over de autosport. Al op jonge leeftijd won hij het Junior Club Kampioenschap Kerpen in het karting. In 1994 werd hij fabrieksrijder bij CRG Italië, waar hij het Europees Kampioenschap en de Zuid-Garda Karting Trofeo won. Twee jaar later stapte hij over naar de Formule Ford, gevolgd door promotie naar de Formule 3. In zijn jaren als fabriekscoureur bij Porsche (1996-2006) wist hij een aantal overwinningen te behalen, onder meer tijdens de 24 Uren van Le Mans. Ook behaalde hij overwinningen in 2006 en 2011 in de 24-uursrace op de Nürburgring.

Sinds het seizoen 2017/2018 bezetten Lucas Luhr en Jan-Erik Slooten het stoeltje van het IronForce-team. In hetzelfde jaar voltooiden beide, samen met twee andere teamcoureurs, de 24-uursrace op de Nürburgring voor het Getspeed Performance racing team.

JAN-ERIK SLOOTEN

Voor Jan-Erik „Godehardt“ Slooten is de autosport een echte passie voor auto’s, plezier in sportwedstrijden en vooral het directe contact met de racefans. Sinds 2010 neemt hij deel aan de Porsche Sports Cup Duitsland en heeft hij verschillende overwinningen behaald.
Om zijn passie verder uit te bouwen en zijn dromen waar te maken, richtte hij samen met Dirk Mansfeld RING POLICE op, dat naast de deelname aan de Porsche Sportbeker diverse tuningdiensten aanbiedt.
Naast zijn activiteiten als autocoureur en ondernemer is Jan-Erik Sloten ook een bekend vlogger en verrast hij met zijn vaste vlogs op zijn YouTube-kanaal „Team Ring Police“.
Sinds het seizoen 2018 neemt hij deel aan de ADAC GT Masters, samen met Lucas Luhr en het IronForce-team van RING POLICE, waar hij tweede werd in het klassement. In hetzelfde jaar nam hij deel aan de 24-uursrace op de Nürburgring voor het Getspeed Performance racing team. Gedurende het hele seizoen nam hij zijn fans mee achter de schermen van de autosport en bood daarmee een uniek kijkje in de racewereld.

HET TEAM ACHTER HETPatrick Lupancu
Car ChiefJennifer Weiß
Team-AssistantSebastian Stadler
TeammanagerRicki Martino
Race-EngineerTimi Kirch
BrandweermanPirmin Hirschvogel
Racing-MechanicJamie Cleland
Racing-MechanicAlbert Pathe
LogistiekPhilipp de Paula Magaldi
Social Media ManagerMathias Faust
Gebied MediaPhilipp Bach
Gebied MediaChristian Böttcher
Head of Marketing

Iron Force

TEAM IRONFORCE

VOOR MEER INFORMATIE>>